Wat betekent NVWA?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de NVWA. De Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit. Zij hebben de kerntaak om toezicht te houden of bedrijven en organisaties zich wel aan wetten en regels houden. In het geval van het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen controleren zij of Attractieverhuurders hun attracties en luchtkussens verhuren volgens het WAS.

Goedgekeurde attracties hebben een uniek RAS-nummer. Hieronder vallen kermisattracties, maar bijvoorbeeld ook een bungee trampoline en rodeostier. Gemeenten kunnen voor het verlenen van een vergunning via het RAS  (Register attractietoestellen en speeltoestellen) makkelijk controleren of een attractie is goedgekeurd en voldoet aan de veiligheidseisen. Attracties moeten afhankelijk van de complexiteit jaarlijks, 2-jaarlijks of 3-jaarlijkst gekeurd  worden.

Luchtkussens moeten beschikken over een geldig certificaat dat voldoet aan de NEN-EN 14960 veiligheids- en kwaliteitsnorm. Daarnaast moet een luchtkussen uiteraard goed worden onderhouden en jaarlijks worden ge├»nspecteerd. Op dit moment is een periodieke herkeuring voor luchtkussens nog niet verplicht. Verhuurders zijn vooral verplicht om huurders te wijzen op de veiligheidsinstructies. Ook moeten verhuurders logboeken en een ongevallenregistratie bijhouden. Wil je meer lezen over het WAS? https://wetten.overheid.nl/BWBR0008223/2016-05-25

Uiteraard verhuren wij uitsluitend springkussens welke zijn voorzien van een geldig certificaat dat voldoet aan de NEN-EN 14960 veiligheids- en kwaliteitsnorm.
Wij voeren wij jaarlijkse inspecties uit op onze kussen en verzorgen we het nodige onderhoud (grondig reinigen).
Ook houden wij een ongevallenregistratie bij.